Choď na obsah Choď na menu
 


KARATE MOČENOK, o. z.

v roku 2021 zrealizovalo projekt „Karate v Močenku.“

V rámci podujatia sa 23. septembra uskutočnil v telocvični základnej školy v Močenku seminár, ktorý viedol predseda Športového klubu karate SEIWA Tomáš Kayser, 6. dan.Na seminári sa stretli skúsení karatisti z nášho regiónu a žiaci, ktorí cvičia v domácom klube.Jedným z cieľov seminára bolo aj skvalitnenie tréningového procesu mladých karatistov. Tréner Štefan Móri s nimi začal trénovať po viacmesačnej prestávke spôsobenej pandémiou.Na seminári cvičil aj prezident a zakladateľ klubu Karate Močenok Miroslav Tóth: „Vnímam to ako medzigeneračnú výmenu. Je tu dnes veľa starších karatistov, od ktorých môžu študenti a žiaci načerpať množstvo skúseností. Karatedó je vlastne cesta. Starší odovzdávajú toto učenie mladším.Nie je to len bojové umenie alebo sebaobrana. Je to aj samozdokonaľovanie svojho tela. Vypracovanie si pevnej vôle. To sú veci, ktoré mladí ľudia do života potrebujú.Som veľmi rád, že ich to môže učiť aj Tomáš Kayser, predseda Športového klubu karate SEIWA z Bratislavy, ktorý prijal moje pozvanie a vedie dnešný seminár.“ Tieto slová potvrdil aj Tomáš Kayser, 6. dan karate: „Je dôležité, že sa deti hýbu a cvičia. Hlavne  v dnešnej dobe. Pohyb je veľmi dôležitý aj u tých, ktorí chcú začať s týmto športom v neskoršom veku. Karate môžeme brať aj ako zdravotné cvičenie.“Karatistov pozdravil aj starosta obce Močenok Roman Urbánik: „Karate v Močenku bude mať 40-ročnú históriu. Som veľmi rád, že pri dodržaní protipandemických opatrení môžeme pokračovať v tréningoch a rozvíjať v Močenku tento šport.“

Zdroj: (SŠ) Karate môže prispievať k zdraviu, Slovo Šaľanov XXVI. číslo 10, s. 23

 

Projekt „Karate v Močenku“ pokračoval prípravou a vydaním bulletinu o histórii a súčasnosti karate v Močenku a ukončený bol v decembri 2021.

Realizáciu projektu podporila Obec Močenok v rámci dotácie pre klub Karate a Nitriansky samosprávny kraj z projektu na podporu Športu.

Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja.    6230.jpg

 

 

seminar-02.jpg

                           

     

 

                                                  

                            

 

 

                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Seminár september 2021